Οι λουκουμάδες είναι ένα από τα πιο νόστιμα – και εθιστικά – γλυκά του καλοκαιριού. Τι θα έλεγες να τους ετοιμάσεις με τα χεράκια σου;
Συστατικά
- 2 συσκευασίες ξηρή μαγιά
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
- 1/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο
- 3 μεγάλα αβγά
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 4 φλιτζάνια λάδι
- 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το ζεστό νερό και τη μαγιά. Ανακατεύεις μία φορά και το αφήνεις στην άκρη, μέχρι η μαγιά να μαλακώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις ανακατέψεις, προσθέτεις το μείγμα από το παραπάνω μπολ και αναμειγνύεις με μία ξύλινη κουτάλα.
- Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις τα αυγά, το βούτυρο και το αλεύρι, μέχρι το μείγμα σου να γίνει απαλό και να αποκτήσει μαστιχωτή υφή. Σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνεις να φουσκώσει για 50 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι, χτυπάς το μέλι και το νερό, μέχρι να δημιουργήσεις το σιρόπι.
- Σε ένα δεύτερο τηγάνι με προθερμασμένο ελαιόλαδο, ρίχνεις τις μπουκίτσες που έχεις δημιουργήσει από το μείγμα στο μπολ, βρέχοντας κάθε φορά το κουτάλι που χρησιμοποιείς. Τηγανίζεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μεταφέρεις τους λουκουμάδες σε ένα χαρτί και από εκεί σε ένα μπολ. Περιχύνεις το μέλι.
Advertisements
Advertisements