Μην χασετε

Παγωτό amaretto: Ένα απολαυστικό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους

Φτιάξτε ένα νόστιμο παγωτό amaretto με βελούδινη υφή! Το καλύτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

  • 1 λίτρο γάλα, 3,5%
  • 10 κρόκους
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. amaretto

 

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. βύσσινο, σιρόπι
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, σε κομμάτια

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αυτή είναι η βασική συνταγή για κάθε γεύση παγωτού. Προσθέστε διάφορα υλικά και φτιάξτε κλασικές γεύσεις όπως παγωτό βανίλια, παγωτό πραλίνα, παγωτό φράουλα, παγωτό φιστίκι, παγωτό καραμέλα ή ακόμα και πιο ιδιάιτερες γεύσεις όπως παγωτό μπισκότο, παγωτό μάνγκο και παγωτό καφέ!

Advertisements
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85ο C.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει.
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, με το έτοιμο μείγμα, το amaretto και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 25×30εκ., καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μείγμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο.
  • Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο, κομμάτια λευκής κουβερτούρας, σε κυπελλάκι ή χωνάκι.

 

 

 

akispetretzikis.com

Advertisements

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα