Μια αφράτη μπουγάτσα νηστίσιμη και για χορτοφάγους με υπέροχη κρέμα.
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 λίτρο γάλα καρύδας
- 250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 30 γρ. μαργαρίνη
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
- 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
Advertisements
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα, σε σκόνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας.
- Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να πήξει η κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε απαλά με τον πλάστη για να ισιώσουν.
- Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα αντικολλητικό ταψί 25×32εκ. και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Μεταφέρουμε στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και την κανέλα σε σκόνη. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και σκεπάζουμε τη γέμιση. Πιέζουμε τις άκρες για να ενωθούν τα δύο φύλλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ψηλή σχάρα για 30-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σερβίρισμα
- Μεταφέρουμε τη μπουγάτσα σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια.
- Ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα σε σκόνη.
Advertisements
Advertisements