Μην χασετε

Σπανακοπιτάκια με φύλλο κρούστας: Φτιάξτε το πιο νόστιμο νηστίσιμο σνακ για όλες τις ώρες

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα πιτάκια με σπανάκι, χωρίς τυρί και με τραγανό φύλλο κρούστας! Τέλειο σνακ για όλες τις ώρες!

Advertisements

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Συστατικά

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σπανάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 4 φύλλα κρούστας για πίτες

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, τον υπόλοιπο άνηθο, τον δυόσμο και τα βάζουμε στη γέμιση. Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας μας με τη μικρή πλευρά μπροστά μας και τα κόβουμε σε τρεις λωρίδες.
  • Ραντίζουμε την κάθε λωρίδα με ελαιόλαδο, βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση και τυλίγουμε τριγωνικά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

 

akispetretzikis.com

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα