Μην χασετε

Μια light συνταγή για να φτιάξετε το αγαπημένο σας Ρυζόγαλο με κανέλα

Το κλασικά αγαπημένο ελληνικό γλυκό επιστρέφει στη ζωή σου σε μία πιο light εκδοχή του.

Advertisements

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κουτ. του γλυκού κορν φλάουερ
  • Κανέλα

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, βάζεις το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι.
  • Ταυτόχρονα, ζεσταίνεις το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κρατάς το μισό, για να διαλύσεις το κορν-φλάουερ και τη βανίλια.
  • Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό, ρίχνεις το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συστηματικά.
  • Διαλύεις το κορν φλάουερ με τη βανίλια στο γάλα που περίσσεψε και το προσθέτεις στο υπόλοιπο μείγμα.
  • Ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να πήξει. Μοιράζεις σε 6-7 μπολάκια και αφήνεις να σταθεί για 1 ώρα. Σερβίρεις με λίγη κανέλα και απολαμβάνεις!

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα