Απολαυστική τάρτα σοκολάτας με αχλάδια! Ένα υπέροχο γλύκισμα με βάση από σφολιάτα, λαχταριστή σοκολάτα στη μέση και ζουμερά αχλάδια.
από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 135 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ολόκληρο αυγό
- 125 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 πρέζα κανέλα σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- Τέσσερα αχλάδια κρυστάλλια
- Βούτυρο για την ταρτιέρα
- Προαιρετικά: μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση:
- Από την προηγούμενη ημέρα βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στην συντήρηση να ξεπαγώσει.
- Την επόμενη ημέρα λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα 70% μαζί με το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να ενωθούν τα υλικά.
- Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στο ίδιο σκεύος με την κουβερτούρα προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια ταρτιέρα 24 εκ. και στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε απαλά με τον πλάστη να ισιώσει.
- Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα την γέμιση της σοκολάτας ισιώνοντας με τη ράχη ενός κουταλιού να πάει παντού.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη σφολιάτα που περισσεύει.
- Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα αχλάδια από τις φλούδες τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.
- Τα τοποθετούμε με την κομμένη μεριά προς τα κάτω επάνω στη γέμιση της τάρτας.
- Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Όταν κρυώσει σερβίρουμε.
Tip: Αν θέλουμε να γυαλίζει η τάρτα και αφού έχει ψηθεί και έχει κρυώσει περνάμε την επιφάνεια της τάρτας με να πινελάκι με μαρμελάδα βερίκοκο που την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
Advertisements
από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Advertisements