Τώρα που ο καλός σας περνά τα απογεύματα με την αντροπαρέα στο σαλόνι, να φωνάζουν μπροστά από μια τηλεόραση (ναι, για το Μουντιάλ μιλάμε), δείξτε λίγη κατανόηση και, πριν φύγετε από το σπίτι για να πάτε για ποτό, φτιάξτε τους μια πιατέλα σάντουιτς με την πιο λαχταριστή σαλάτα που απλά δεν γίνεται να μην λατρέψουν. Καλές οι πίτσες και τα σουβλάκα, αλλά να φάνε και κάτι σπιτικό, νόστιμο καιυγιεινό, ναι; Τώρα που το σκεφτόμαστε ξανά, δεν κάθεστε να τσιμπήσετε κι εσείς λίγο;
Υλικά
8 μεγάλα αυγά
2/3 κούπας γιαούρτι πλήρες
1κ.σ. μαγιονέζα
1κ.γ. αποξηραμένο άνηθο
αλάτι κοσέρ και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μπαγκέτα κομμένη σε 3-4 ίσα κομμάτια, ψημμένη
2 κούπες ρόκα
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 αβοκάντο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι και καλύψτε τα με κρύο νερό. Αφήστε τα να πάρουν βράση και έπειτα αφήστε τα να μαγειρευτούν για άλλο 1 λεπτό. Κλείστε καλά το κατσαρολάκι με καπάκι και βάλτε το στην άκρη για 8-10 λεπτά. Στραγγίξτε τα αυγά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα καθαρίσετε και τα ψιλοκόψετε.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι (όσο θέλετε).
3. Σερβίρετε την αυγοσαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα με τη μπαγκέτα, τη ρόκα, τις ντομάτες και το αβοκάντο