Μην χασετε

Πεντανόστιμη συνταγή για μαγειρίτσα από τον Aκη Πετρετζiκη

Μια ακόμα ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση από τον αγαπημένο μας σεφ ενόψει του Πάσχα

Advertisements

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 1 κιλό συκωταριά, αρνίσια
  • 2 φέτες λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • 10-15 κόκκους πιπεριού
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μαρούλι
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ

Για το αυγολέμονο

  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • 1/2 ματσάκι άνηθο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
  • Βάζουμε μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
  • Τοποθετούμε την ίδια χύτρα ταχύτητας ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη χύτρα.
  • Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στη χύτρα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το νερό και κλείνουμε το καπάκι. Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Γυρίζουμε τη βαλβίδα να αποσυμπιεστεί η χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη χύτρα.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι.

Για το αυγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Βάζουμε αργά 5-6 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε συνεχόμενα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στη χύτρα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας τη χύτρα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο στη χύτρα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, άνηθο και πιπέρι.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα