Μην χασετε

Πως θα φτιάξετε το πιο νόστιμο αρνάκι στον φούρνο με πατάτες

Φτιάξτε το πιο νόστιμο αρνάκι με λεμόνι, ρίγανη, μουστάρδα στον φούρνο με πατάτες

Advertisements

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί, μπούτι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 250 γρ. νερό

Για τη μαρινάδα

  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 3-4 κλ. δεντρολίβανο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε από πάνω το αρνί.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα φύλλα από το δεντρολίβανο, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, τον κύβο κότας, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε τη μαρινάδα στο αρνί και στις πατάτες.
  • Βάζουμε στο ταψί το νερό και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 3 ώρες σκεπασμένο. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 30-45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα