Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
400γρ. χόρτα
2 πράσα
1 φλιτζάνι τριμμένο μανούρι
1 φλιτζάνι τριμμένο ανθότυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
10 ντοματίνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και το στρώνετε σε μια φόρμα για τάρτες (30 x15 εκ. αν είναι ορθογώνια ή με διάμετρο 24 εκ. περίπου αν είναι στρογγυλή). Προσέχετε να καλυφθούν τα τοιχώματα για να σταθεί η γέμιση. Ψήνετε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα, τε ξεπλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά. Κόβετε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και τα βάζετε στη φωτιά με 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Τα σοτάρετε για λίγα μόνο λεπτά μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα χορταρικά, αλατίζετε και αφήνετε για λίγη ώρα μέχρι να στεγνώσει σταδιακά το μείγμα από τα υγρά του.
Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε με τα τυριά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα σοταρισμένα χορταρικά. Ανακατεύετε και αδειάζετε τη γέμιση στην ψημένη βάση από σφολιάτα. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζετε στη γέμιση με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω.
Βάζετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου στη χαμηλότερη σκάλα του φούρνου.