Μην χασετε

Απολαυστικές Μπάρες λεμονιού!

Εύκολες και γρήγορες μπάρες λεμονιού που θα λατρέψετε! Πλούσιο άρωμα και τέλεια γεύση! 

Υλικά

Για τη βάση
  • 1½ φλ. τρίμματα πτι μπερ
  • 6 κ.σ. μαλακό βούτυρο
  • 3κ.σ ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • Για την κρέμα λεμονιού
  • 2 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις μπάρες λεμονιού, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο μικρό ταψάκι.

Advertisements

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Τα στρώνουμε στο ταψάκι και πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνεια.

Ψήνουμε για 12-14΄ και αφήνουμε να κρυώσει τελείως προτού βάλουμε την κρέμα.

Για την κρέμα λεμονιού

Βάζουμε σε μπολ τους κρόκους και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με σύρμα καλά.

Advertisements

Περιχύνουμε την ψημένη βάση και ψήνουμε για 15΄περίπου ή ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Το κόβουμε σε σχήμα μπάρας ή σε τετράγωνα κομμάτια. Αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα