Μην χασετε

Νοστιμότατη Σκορδομακάρονα με ντομάτα και τζίντζερ

Μια συνταγή που κρατάει από τη Σαντορίνη και μας αρέσει.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγκέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 6 – 8 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει), λιωμένες
  • 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο (ή, εναλλακτικά, 2 κοφτά κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη)
  • 1 κουτ. γλυκού (ή όσο θέλουμε) μπούκοβο γλυκό ή καυτερό (ή μισό-μισό)
  • 1½ κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ξερή μυζήθρα, τριμμένη (ή άλλο τυρί για μακαρόνια της αρεσκείας μας)

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια για 2 – 3 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.

Advertisements

Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος. Παράλληλα, σε μια άλλη ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 80 ml από το μετρημένο λάδι το σκόρδο για μισό λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο μισό λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους και η σάλτσα να μελώσει.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα βρασμένα μακαρόνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να κολλήσει πάνω στα ζυμαρικά και οι γεύσεις να ενωθούν.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως με όσο τριμμένο τυρί θέλουμε.

Advertisements

Συνοδεύουμε με ντοµατοσαλάτα.

Συνταγη: Χριστόφορος Πέσκιας

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα