Μην χασετε

8 αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε πολύ ξεχωριστά κάδρα

8 αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε πολύ ξεχωριστά κάδρα

Το σπίτι δεν είναι …μουσείο και τα κάδρα που θα χρησιμοποιήσετε για την διακόσμηση των τοίχων πρωτίστως θα πρέπει να περιλαμβάνουν θέματα-χρώματα-αντικείμενα που σας αρέσει να βλέπετε καθημερινά και όχι απαραίτητα και αποκλειστικά έργα ζωγραφικής-τέχνης.

Πολλά πιο προσωπικά αντικείμενα μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικής αισθητικής και πολύ ξεχωριστά Κάδρα, σε πολλές δε περιπτώσεις με πολύ μικρότερο κόστος από ανάλογου μεγέθους κλασσικές επιλογές.

1. Σε μεγάλα βιβλιοπωλεία αλλά και καταστήματα – eshops, τόσο εγχώρια όσο και του εξωτερικού, θα βρείτε εξαιρετικά θεματικά ημερολόγια τοίχου με εικόνες – φωτογραφίες για κάθε γούστο, από έργα ζωγραφικής, vintage – retro πόστερ, τοπία, εικόνες ή ζωγραφική με θέμα ζώα, φυτά, παλιές διαφημίσεις κλπ.

Advertisements

Τοποθετημένα σε απλές ξύλινες ή μεταλλικές κορνίζες και συγκεντρωμένα στο ίδιο σημείο θα διακοσμήσουν τον χώρο που θα τα τοποθετήσετε πολύ πιο εντυπωσιακά από άλλου είδους κλασσικά κάδρα.

2. Αναζητείστε σε καταστήματα με ταπετσαρίες ακόμη και ρετάλια διάφορων μοτίβων – σχεδίων και τοποθετείστε τα σε κορνίζες ή ξύλινα μεγάλα πλαίσια.

Είναι η ιδανική επιλογή για τις περιπτώσεις που θέλετε να προσθέσετε χρώμα με ταιριαστά στο σύνολο του χώρου κάδρα και σας ενδιαφέρει περισσότερο η απόχρωσή τους παρά το θέμα.

3. Είτε φέρει μια διάσημη υπογραφή, όπως …προστάζουν οι κορυφαίοι του design, είτε πρόκειται για ένα μεταξωτό φουλάρι από τα …πανέρια 🙂 που σας αρέσει το σχέδιό του, μπορεί να μετατραπεί σε ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο διακοσμητικό τοίχου.

Advertisements

Σε καταστήματα με αξεσουάρ θα βρείτε μεταξωτά ή …τύπου μεταξωτά, για να είμαστε πιο ακριβείς 🙂 φουλάρια σε πολύ όμορφα σχέδια – χρώματα, που τοποθετημένα σε μια κορνίζα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ένα αντίστοιχο κλασσικό κάδρο με χαρτί.

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

4. Υφαντά, ανεξάρτητα από την αρχική τους χρήση, ταπισερί, διακοσμητικά μαξιλάρια σε ethnic σχέδια κλπ επίσης μπορούν να τοποθετηθούν σε κορνίζες και να διακοσμήσουν εξαιρετικά κάθε χώρο του σπιτιού, αρκεί οι αποχρώσεις τους να είναι ταιριαστές με τα υπόλοιπα αντικείμενα που βρίσκονται στο σημείο που θα τα τοποθετήσετε.

5. Το ύφασμα, γενικά, είναι από τους πιο ιδιαίτερους και απλούς τρόπους για να δημιουργήσετε οικονομικά και πολύ ξεχωριστά διακοσμητικά τοίχου χρησιμοποιώντας ακόμη και κομποζέ κομμάτια υφασμάτων επίπλωσης που σας αρέσει το μοτίβο τους, αρκεί να τα συνδυάσετε με όμορφο τρόπο και να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο είδος-μέγεθος κορνίζας.

6. Αν έχετε δίσκους βινυλίου γνωρίζετε ασφαλώς ότι το ίδιο συλλεκτικά με το …περιεχόμενο είναι και τα εξώφυλλά τους.

Χρησιμοποιείστε ομοιόμορφες και φαρδιές κορνίζες-πλαίσια για να τους τοποθετήσετε δημιουργώντας μια πολύ ιδιαίτερη διακοσμητική …δισκοθήκη σε όποιο σημείο του σπιτιού νομίζετε πως ταιριάζει περισσότερο.

7. Δύο ακόμη προτάσεις για AirBNB σπίτια – ενοικιαζόμενα  καταλύματα

Τοποθετείστε σε ένα σημείο μικρές κορνίζες με χάρτινα ή υφασμάτινα σημαιάκια χωρών, συμπεριλαμβάνοντας αυτές από τις οποίες κυρίως προέρχονται οι επισκέπτες σας και αν το σπίτι έχει μια ιδιαίτερη ιστορία, προέκυψε μετά από ριζικές ανακαινίσεις-αλλαγές κλπ και διαθέτετε παλιές κατόψεις-σχέδια-φωτογραφίες χρησιμοποιείστε τα σαν κάδρα είναι από τις πιο “ουδέτερες” και ταυτόχρονα πρωτότυπες διακοσμητικές επιλογές για ενοικιαζόμενα σπίτια.

Πηγή

Advertisements

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα