Μην χασετε

5 έξυπνα tips που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε να βάφετε το σπίτι σας

Το βάψιμο ενός δωματίου (ή ενός επίπλου, της σκάλας κλπ) είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία που δημιουργεί ακαταστασία και για να το κάνετε σωστά χρειάζεται να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Γι αυτό κι εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας 5 ιδιοφυή tips που θα κάνουν το βάψιμο ευκολότερο, γρηγορότερο και θα περιορίσουν την ακαταστασία.

Αποφύγετε τη μυρωδιά της μπογιάς

Ρίξτε δύο κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε 3.5 λίτρα σκούρου ή φωτεινού χρώματος (αποφύγετε να το κάνετε σε πολύ ανοιχτές αποχρώσεις). Το εκχύλισμα θα κάνει το χρώμα σας να μυρίζει πολύ καλύτερα καθώς βάφετε και θα καλύψει τις αναθυμιάσεις.

Λίγο εκχύλισμα βανίλιας θα απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές.

Advertisements

Αποφύγετε τα σταξίματα

Βάλτε δύο χοντρά λάστιχα στον τενεκέ με το χρώμα τοποθετώντας τα κάθετα στο άνοιγμα. Αφού βουτήξετε το πινέλο στο χρώμα και απομακρύνετε την περιττή ποσότητα περάστε τις τρίχες του πινέλου από τα λάστιχα για να μην μείνουν καθόλου σταγόνες πάνω του. Είστε έτοιμοι να βάψετε χωρίς να στάξει τίποτα.

Βάλτε δύο χοντρά λάστιχα στον τενεκέ με το χρώμα τοποθετώντας τα κάθετα στο άνοιγμα.

Επιταχύνετε το καθάρισμα

Για να γλιτώσετε χρόνο όταν καθαρίζετε το σκαφάκι βαφής επενδύστε το με αλουμινόχαρτο πριν ξεκινήσετε να βάφετε. Χρησιμοποιήστε αρκετό αλουμινόχαρτο ώστε να το τυλίξετε γύρω από το σκαφάκι και να μην φύγει καθώς βουτάτε το ρολό. Όταν τελειώσετε βγάλτε το αλουμινόχαρτο κα πετάξτε το.

Advertisements

Επενδύστε το σκαφάκι με αλουμινόχαρτο.

Ανοίξτε εύκολα τον τενεκέ με το χρώμα

Αν έχει περισσέψει χρώμα χρησιμοποιήστε μεμβράνη  για να κλείσετε τον τενεκέ και μετά βάλτε το καπάκι από πάνω όπως θα τον κλείνατε κανονικά. Την επόμενη φορά που θα τον ανοίξετε θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας καθώς το ξεραμένο χρώμα δεν θα αποτελεί πρόβλημα.

Βάλτε μεμβράνη πριν κλείσετε τον τενεκέ.

Μαρκάρετε τα χρώματα

Αν έχετε αρκετά χρώματα ή αν χρησιμοποιείτε αρκετές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος στο σπίτι σας, τότε βάζοντας μια μικρή ετικέτα πάνω σε κάθε χρώμα θα σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα την επόμενη φορά που θα θέλετε να διορθώσετε  μια ατέλεια στο μπάνιο. Βάλτε λίγο από το ίδιο το χρώμα στο εξωτερικό του τενεκέ και με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο γράψτε πάνω του το δωμάτιο στο οποίο το χρησιμοποιήσατε!

 

Σημειώστε σε ποιο δωμάτιο χρησιμοποιήσατε κάθε χρώμα.

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα