Μην χασετε

3 τιπ για υπέροχα μαλλιά κάθε μέρα ανάλογα με τον τύπο τους

Υπάρχουν μέρες που ξυπνάς με θεϊκά μαλλιά, αλλά υπάρχουν και αυτές οι μέρες που το τριχωτό της κεφαλής σου σε προδίδει και σε κάνει να νιώθεις χάλια. Τώρα υπάρχει τρόπος να έχεις σούπερ μαλλιά κάθε μέρα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου!

Σύμφωνα με έρευνες τα 2/3 των γυναικών ηλικίας από 15-64 ετών δεν ανταποκρίνονται στις καθημερινές τους δραστηριότητες αν νιώθουν άσχημα για τα μαλλιά τους. Για να είσαι προετοιμασμένη λοιπόν διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σου και να κερδίσεις τη χαμένη σου διάθεση!

Ξηρά μαλλιά:

η συχνή βαφή μαλλιών, οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες και τα εργαλεία στάιλινγκ με θερμό αέρα μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου θαμπά και άγρια. Δε χρειάζεται πανικός, απλά πρέπει να τους χαρίσεις τη χαμένη τους λάμψη και ζωντάνια.

Τι να κάνεις: Προσπάθησε να περιορίσεις τα λουσίματα σε 2 την εβδομάδα, εξάλλου δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερα αφού τα μαλλιά σου δε δείχνουν λαδωμένα γρήγορα, με ένα απαλό σαμπουάν. Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά γιατί έτσι αποφεύγεις το φριζάρισμα που δημιουργεί το πιστολάκι. Η λύση του στεγνώματος με την πετσέτα σου είναι πάντα καλή. Το τέλειο χτένισμα για εσένα είναι ένας χαλαρός κότσος που θα “κρύψει” τις κατεστραμμένες άκρες σου και θα σου χαρίσει αέρα ντίβας σε χρόνο dt!

Advertisements

Λιπαρά μαλλιά:

Μπορεί να λούζεσαι κάθε μέρα και πάλι όμως το πρωί που ξυπνάς δε σου αρέσει αυτό που αντικρίζεις στον καθρέφτη. Πολλές φορές πιστεύεις ότι τα μαλλιά σου είναι μια ενιαία μάζα από τρίχες που έχει βαλθεί να σου σπάσει τα νεύρα! Δεν είναι όμως έτσι.

Τι να κάνεις: Αν λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα με χλιαρό νερό με ένα απαλό σαμπουάν από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο θα περιορίσεις τη λιπαρότητα όσο μπορείς, ενώ καλό θα είναι να χρησιμοποιείς το κοντίσιονερ μόνο στις άκρες των μαλλιών σου. Λίγο ταλκ στις ρίζες θα βοηθήσει, ενώ προσπάθησε να μην τα πειράζεις με τα δάχτυλα σου συνέχεια και τα λαδώνεις ακόμη περισσότερο! Ιδανικό χτένισμα είναι μια αλογοουρά στο πλάι ή πίσω που εκτός από in θα κρατήσει τα μαλλιά σου μακριά από τα δάχτυλα σου.

Μαλλιά που φριζάρουν:

Μπορεί να μην είναι ότι καλύτερο, μπορείς όμως να το αντιμετωπίσεις! Από τη φύση τους τα μαλλιά σου μπορεί να φριζάρουν αλλά αν τα αποτελειώνεις με το πιστολάκι καθημερινά και τα βάφεις κάθε δεκαπέντε μέρες δε θέλει και πολύ μέχρι οι άκρες σου να γεμίσουν ψαλίδα.

Τι να κάνεις: Μην τα βάφεις συχνά, γιατί οι τεχνικές εργασίες ταλαιπωρούν την τρίχα σου και κυρίως μη λούζεσαι κάθε μέρα! Προσπάθησε να λούζεσαι 2 φορές την εβδομάδα το πολύ και ειδικά αν έχεις σγουρά μαλλιά προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις ένα σαμπουάν ειδικό για μπούκλες και σιλικόνη έτσι ώστε να μαλακώνουν οι άκρες σου.

Στην περίπτωση που δεν καταφέρεις να τιθασεύσεις την κόμη σου, ένα καπέλο ή μια μπαντάνα και τα αγαπημένα σου γυαλιά με το κατάλληλο attitude σε μετατρέπουν σε undercover celebrity!

Advertisements

Ε.Α.

womenonly.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα