Η καλύτερη επιλογή για όταν θελήσουμε κάτι γλυκό.
Όταν θέλουμε κάτι γλυκό μετά το φαγητό ένα μπισκότο αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Και εάν είναι χωρίς βούτυρο και αυγό τότε ακόμα καλύτερα.
Υλικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
- 2 ώριμες μπανάνες
- 80 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
- 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις αναμιγνύουμε με το φυτικό λάδι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες και ζυμώνουμε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασία και σχηματίζουμε τα μπισκότα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C για ένα τέταρτο. Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.