Μην χασετε

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο – Θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια

Το φυστικοβούτυρο – ναι αυτό που βλέπουμε να τρώνε με το κουτάλι στις αμερικανικές ταινίες – κερδίζει όλο και περισσότερο οπαδούς και εδώ στην Ελλάδα. Εξάλλου, πέρα από την εξαιρετική του γεύση, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο και στην υγεία μας.

Τα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο είναι μία δημοφιλής χριστουγεννιάτικη συνταγή στην Αμερική. Και είμαστε σίγουρες ότι θα ενθουσιάσει και εσάς. Είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση της, δεν χρειάζεται ψήσιμο, ενώ σίγουρα αυτά τα σοκολατάκια θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά

  • 2 κούπες του τσαγιού φυστικοβούτυρο
  • 1/1 κούπα του τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κούπες του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 κούπες τραγανές νιφάδες δημητριακών με ρύζι
  • 1 κουβερτούρα

Εκτέλεση

Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το φυστικοβούτυρο με το βούτυρο. Τα ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη με τις νιφάδες δημητριακών.

Κατόπιν, ρίχνετε σταδιακά το μείγμα με τα βούτυρα και ανακατεύετε καλά.

Advertisements

Στρώνετε σε ένα δίσκο μία λαδόκολλα

Ξεκινάτε να πλάθετε τα σοκολατάκια. Μόλις τελειώσετε, τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν. Ιδανικά, αφήστε τα όλο το βράδυ στη ψυγείο, στη συντήρηση.

Αφού παγώσουν τα σοκολατάκια, ξεκινάτε να λιώσετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Κατόπιν, παίρνετε ένα – ένα τα σοκολατάκια (θα σας βολέψει να το κάνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού) και τα βουτάτε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Πριν τα βγάλετε, αφήνετε να στάξει λίγο η κουβερτούρα και τα τοποθετείτε πάλι στη λαδόκολλα.

Τα βάζετε ξανά στο ψυγείο και τα αφήνετε λίγες ώρες, μέχρι να παγώσουν.

Advertisements

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα