Μην χασετε

Χριστουγεννιάτικα Red Velvet Cupcakes: Δοκιμάστε την τέλεια σπιτική συνταγή

Εκτός από τα κλασικά γλυκά των γιορτών, μπορείτε να πρωτοτυπήσετε και να φτιάξετε τα αγαπημένα cupcakes των παιδιών.

Advertisements

Όχι όμως τα κλασσικά αλλά εορταστικά σε κόκκινο βαθύ χρώμα. Έτσι, εκτός από την νοστιμιά που είναι δεδομένη, τα cupcakes σας θα είναι Χριστουγεννιάτικα και εντυπωσιακά.

Υλικά

• 80 γρ βούτυρο σε σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 γρ ζάχαρη
• 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 30 γρ κακάo
• 1 κ/σ baking powder
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• 240 ml πλήρες γάλα
• 2 μεγάλα αυγά
• 1 κοφτή κουταλιά food colouring
*προτίμησε το red paste – Christmas Red των Wiltons – Θα βγεί το κόκκινο που πρέπει

για το cream cheese frosting
• 500 γρ τυρί philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 sticks βούτυρο αγελάδας -να έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 2 και 1/2 κούπες άχνη ζάχαρη περασμένη από κόσκινο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετούμε χαρτάκια για cupcakes σε 1 ταψί για cupcakes.
  2. Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το κακάο μέχρι τα υλικά μας να έχουν μια αμμώδης υφή και να μην βλέπουμε πουθενά βούτυρο.
  3. Σε μια κανάτα ή ενα μεγάλο ποτήρι βάζουμε το γάλα τα αυγά και τη πάστα food colouring. Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ρίχνουμε το γάλα στα στέρεα συστατικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ενα ομογενοποιημένο μείγμα.
  4. Γεμίζουμε τα χαρτάκια με ένα κουτάλι ή καλύτερα με ένα icecream scoop με το μείγμα μέχρι τα 2/3 τους. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 18 -20 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά το ταψάκι στα μισά.
  5. Ελέγχουμε τα κεκάκια με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγεί στεγνή είμαστε έτοιμες.
  6. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν βάλουμε το frosting.
  7. Στο μίξερ, χτυπάμε το philadelphia, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και απαλό μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί. Αυξάνουμε την ταχύτητα σε υψηλή και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ ανοιχτόχρωμο και αφράτο.
  8. Κρατάμε ένα κεκάκι για το γαρνίρισμα. Σε όλα τα άλλα απλώνουμε το frosting με ένα μαχαίρι. Μην φοβάστε μια χαρά θα βγει.
    Θρυμματίζουμε το καβατζωμένο κεκάκι από πάνω για γαρνίρισμα και τα cupcakes  είναι έτοιμα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα