Εάν είστε λάτρεις των τυριών, αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε.
Ο αγαπημένος μας σεφ μας δείχνει πώς να φτιάξουμε με τα χεράκια μας σπιτικό τυρόψωμο με μπύρα, ιδανικό για πρωινό αλλά και κάθε ώρα της ημέρας.
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά:
Μείγμα 1
Advertisements
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- 16 γρ. μαγιά ξηρή
Μειγμα 2
- 140 ml μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 αβγά
Μείγμα 3
- 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 40 γρ. καλαμποκάλευρο
Για τη γέμιση
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 250 γρ. φέτα
- 100 γρ. τσένταρ, προαιρετικά
- πιπέρι
- δεντρολίβανο
- θυμάρι
- ρίγανη
- 100 γρ. τσένταρ, για πασπάλισμα, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα 1. Προσθέτουμε τα υλικά από το μείγμα 2 και χτυπάμε με τον γάντζο για 3 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα υλικά από το μείγμα 3 και χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Το μείγμα μας θα είναι πολύ μαλακό.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε με μία πετσέτα σε ζεστό σημείο να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας με αλεύρι και ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε ένα λεπτό φύλλο διαμέτρου 56 εκ.
- Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε με το μείγμα μουστάρδας. Έπειτα πασπαλίζουμε με τη φέτα, το πιπέρι, τα αρωματικά, το τσένταρ (προαιρετικά) και κόβουμε σε 6 λωρίδες 7 εκ.
- Βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη και χωρίζουμε στα 8-10 κομμάτια.
- Σε μία αλευροβουτυρωμένη φόρμα του κέικ 30×10 εκ. ανασηκωμένη ελαφρά βάζουμε ένα
- ένα τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας ένα ”ακορντεόν” μέσα στη φόρμα.
- Αφήνουμε τη φόρμα κάτω και απλώνουμε τα κομμάτια έτσι ώστε να απέχει το ένα από το άλλο 2-3 εκ. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε ξανά να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Πασπαλίζουμε προαιρετικά με 100 γρ. τσένταρ.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το ψωμί μας
Advertisements
Advertisements