Ταξιδεύουμε γευστικά από το Rio de Janeiro, την πιο εξωτική ίσως μεγαλούπολη του κόσμου.
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό χωρίς κόκαλο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
- 1 πιπεριά χαλαπένιο (Jalapeno)
- 300 ml χυμό πορτοκάλι ή τροπικά φρούτα
- Ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Advertisements
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε περίπου 6 μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κύμινο και το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Εντωμεταξύ πολτοποιούμε το σκόρδο με τη πιπεριά χαλαπένιο και το χυμό τροπικών φρούτων μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σός. Ρίχνουμε τη σος στο χοιρινό κρέας και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 4 ώρες, γυρίζοντας περιστασιακά. Σερβίρουμε με λίγες φέτες πορτοκαλιού και από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Advertisements