Είναι τόσο νόστιμο που δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Το κοτόπουλο είναι ένα τρόφιμο το οποίο μπορούμε να το μαγειρέψουμε με χιλιάδες τρόπους, αρκεί να έχουμε φαντασία και μεράκι. Ας δούμε λοιπόν μια νόστιμη συνταγή με σάλτσα γιαούρτι.
Υλικά
- 800 γραμμάρια κοτόπουλο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 φρέσκα κλαδιά θυμάρι
- 20 ml γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, θυμάρι και σκόρδο σε φέτες. Στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο στο γιαούρτι και αφήστε το στο ψυγεία για τουλάχιστον 2 ώρες, αφού καλύψετε το μπολ με μια μεμβράνη. Μετά τον ενδεικνυόμενο χρόνο ρίχνετε το κοτόπουλο με το γιαούρτι σε ένα ταψί προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Θυμηθείτε το κοτόπουλο στεγνώνει εύκολα, έτσι ώστε κάθε τόσο να το γυρνάτε και να το βρέχετε με τη σάλτσα.
Μετά τον προκαθορισμένο χρόνο, όταν το γιαούρτι θα έχει κάνει μια χρυσή κρούστα το βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.