Φτιάξτε το αγαπημένο σας cheesecake ψυγείου με βελούδινη κρέμα, φράουλες και μούρα!
Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη σύνθεση
Advertisements
- 300 γρ. φρούτα του δάσους
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και πιέζουμε καλά με τη βάση ενός ποτηριού. Αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά να μαλακώσει το τυρί κρέμα και να λιώσει η άχνη.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει το μείγμα.
- Απλώνουμε πάνω από τη βάση και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει καλά.
- Απλώνουμε τα φρούτα του δάσους και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Advertisements
Advertisements