Συνταγή για το αγαπημένο ελληνικό street food! Σπιτικός γύρος για την οικογένεια!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι, σε σνίτσελ καλά χτυπημένα (5 σνίτσελ)
Για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 14 γρ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
- 30 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. κρεμμύδι, σε σκόνη
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
Για τη σύνθεση
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 6 πίτες για σουβλάκι
- 6 κ.σ. τζατζίκι
- 100 γρ. πατάτες τηγανητές
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το κρέας και μαρινάρουμε καλά ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
- Ακουμπάμε το κάθε κομμάτι σνίτσελ στο τηγάνι, ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, αφαιρούμε, καθαρίζουμε το σχαροτήγανο με απορροφητικό χαρτί, και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος.
- Κόβουμε το κρέας σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Παίρνουμε μια πίτα και απλώνουμε 1 κ.σ. τζατζίκι.
- Βάζουμε γύρο, φέτες από τη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές.
- Τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Advertisements
Advertisements