Ένα ζεστό κοτοπουλάκι που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγο χρόνο και να απολαύσεις σε ακόμα λιγότερο!
Συστατικά
- 4 μερίδες στήθος κοτόπουλου, κομμένες σε τετραγωνάκια
- 3 μεγάλα αβγά
- 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι
- 1/3 του φλιτζανιού καλαμπόκι σε σκόνη
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας ξύδι
- 2 κουτ. της σούπας soy sauce
- 1/4 κουτ. της σούπας ginger
- 1/4 κουτ. της σούπας σκόρδο, λιωμένο
- Χυμός από ένα πορτοκάλι
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπεριά σε σκόνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, βράζεις σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το ginger, τη soy sauce και την κόκκινη πιπεριά για 5 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το καλαμποκάλευρο και το νερό. Ανακατεύεις και το προσθέτεις στην κατσαρόλα. Σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το μείγμα σου να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεις το αλεύρι και το καλαμπόκι. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις σταδιακά το αλάτι και τα αβγά.
- Μόλις το μείγμα “δέσει”, μαρινάρεις το στήθος κοτόπουλο προσεκτικά από όλες τις πλευρές.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις το στήθος κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά και ψηθεί στο βαθμό που θέλεις εσωτερικά.
- Μόλις το κοτόπουλο σου αποκτήσει κρούστα, προσθέτεις στο τηγάνι αυστηρά για ένα λεπτό τη σος με το πορτοκάλι. Ανακατεύεις και απομακρύνεις από τη φωτιά.
- Σερβίρεις σε ένα βαθύ πιάτο με ρυζάκι ή μία φέτα λεμόνι.
Advertisements
Advertisements