Μια συνταγή, που σίγουρα όλοι θέλουμε να φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Νόστιμα Κυπριακά κεφτεδάκια. Κατάλληλα για μπουφέ, πάρτι αλλά και για οικογενειακό φαγητό ή δείπνο. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
- 60 γρ. σόδα
- Μισή κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Μισό κ.γλ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο
- Αλεύρι, για το τύλιγμα
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχικά, βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό, να μουσκέψει.
- Περνάμε το κρεμμύδι με το χυμό του λεμονιού, για να κόψει την μυρωδιά του
- Στην συνέχεια, ξεπλένουμε το κρεμμύδι με λίγο κρύο νερό και το στύβουμε με την παλάμη μας.
- Στύβουμε το ψωμί καλά με την παλάμη μας και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μαζί και την σόδα ανακατεμένη με 1 κουταλιά νερό.
- Έπειτα, τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά και κρατάμε το μπολ με τα υλικά σκεπασμένο στο ψυγείο, 2 με 3 ώρες.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες με κουτάλι ή με τα δάκτυλα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος της προτιμήσεώς μας.
- Τέλος, περνάμε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια ζεστά σαν ορεκτικό η με σάλτσα ντομάτας.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Με το ίδιο μείγμα του κιμά, μπορούμε να κάνουμε κεφτεδάκια σχάρας, τα οποία τα πλάθουμε σε μεγαλύτερο μέγεθος, τ’ αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στην σχάρα.
- Τα συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, σάλτσες πικάντικες, πράσινη σαλάτα και άσπρο δροσερό Ελληνικό κρασί.
- Για το τηγάνισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο κανόλα γιατί οι κεφτέδες γίνονται πιο αφράτοι.
Advertisements
Advertisements