Μην χασετε

Μπανανόψωμο: Η πιο διάσημη συνταγή των τελευταίων 10 ετών

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μία από τις πιο δημοφιλείς των τελευταίων 10 ετών, με χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο να τη φτιάχνουν καθημερινά. Κι ο λόγος είναι πως είναι απλή και πεντανόστιμη!

Δεν χρειάζεται μίξερ ούτε πολλά συστατικά, ενώ μπορείτε να αυξομειώσετε τη δόση της ζάχαρης ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, χωρίς να επηρεάζει την επιτυχία της συνταγής. Το μυστικό της βρίσκεται στο λιωμένο βούτυρο ενώ μπορείτε να πειραματιστείτε και να το συνδυάσετε με καρύδια, κομμάτια σοκολάτας ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να δοκιμάσετε.

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 ½ φλιτζάνια του τσαγιού λιωμέμενες μπανάνες (2 – 3 πολύ ώριμες μπανάνες)
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½  φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Προαιρετικά: μία κούπα καρύδια, ή σταφίδες, ή σκόνη κακάο, ή κομμάτια σοκολάτας.

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Advertisements

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C και βουτυρώστε την φόρμα που θα ψήσετε το ψωμί.

 Βήμα 2ο

Βάλτε τις λιωμένες μπανάνες σε ένα μπολ και ανακατέψτε τις με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.

Βήμα 3ο

Ρίξτε στο μείγμα την μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

Advertisements

Βήμα 4ο

Προσθέστε τη ζάχαρη, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε. Έπειτα, ρίξτε σταδιακά το αλεύρι χωρίς να σταματάτε το ανακάτεμα.

 

Βήμα 5ο

Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου μία ώρα.

Tips

  • Για να βεβαιωθείτε πως το ψωμί σας είναι έτοιμο, τρυπήστε το στο κέντρο με ένα πιρούνι ή μια οδοντογλυφίδα όπως στα κέικ.
  • Αφού το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε  σε φέτες.
  • Εάν επιθυμείτε, πριν το ψήσιμο, προσθέστε στο μίγμα ένα φλιτζάνι καρύδια, κομμάτια σοκολάτας ή σταφίδες.

Πηγή: simplyrecipes

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα