Το κλασικo αγαπημένο mac and cheese αποκτά ένα μεξικάνικο twist και γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό.
Συστατικά
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, λιωμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι φασόλια πολύχρωμα
- 1 κουτ. της σούπας τσίλι
- 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1/4 κουτ. της σούπας πιπέρι καγιέν
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 συσκευασία μακαρόνια της επιλογής σου
- 3 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, τριμμένο
- φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση, βράζεις αρχικά το ελαιόλαδο.
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρεις για 2 λεπτά.
- Προσθέτεις τα φασόλια και τη σάλτσα ντομάτας σταδιακά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σταδιακά, ρίχνεις στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το ζωμό κοτόπουλου.
- Μετά από ένα λεπτό, ρίχνεις τα μακαρόνια και τα βράζεις στο μείγμα σου όσο αναφέρει στην συσκευασία ή αλλιώς για 13-15 λεπτά.
- Σουρώνεις και μεταφέρεις το μείγμα σε ένα ταψί. Ρίχνεις από πάνω το τσένταρ και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς C.
- Σερβίρεις και απολαμβάνεις.
Advertisements
Advertisements