Με μια αδιόρατη γεύση μουσακά τα κεφτεδάκια, που εδώ θα πλάσετε μακρόστενα, συγκεντρώνουν πολλές αγάπες σε μια μπουκιά: κιμά, σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνα.
Υλικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μέτριες φέτες κατά μήκος
- 300γρ. κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο με χοιρινό
- 1 κρεμμύδι ξερό περασμένο από τον τρίφτη
- 2 χοντρές φέτες ψωμί μουλιασμένο
- 1 αβγό
- μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα
- 3 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, περασμένες από τον τρίφτη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αβγό, τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο.
Βήμα 2
Στρώνετε ένα ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αραδιάζετε μέσα τις φέτες της μελιτζάνας, αλείφετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά (σκεπασμένο με καπάκι γιατί πιτσιλάει) για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας.
Βήμα 4
Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τυλίγετε το καθένα σε μια ή δυο φέτες μελιτζάνας.
Βήμα 5
Βάζετε τα κεφτεδάκια σε ταψί, τα σκεπάζετε με τη σάλτσα και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σε πιάτα. Αν θέλετε συνοδεύετε με γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο τριμμένο σκόρδο που του πάει πολύ.
Πηγή: olivemagazine.gr