Τα κεφτεδάκια είναι γεύση που χαρακτηρίζει την κουζίνα μας. Για αυτό και δε λείπουν από το σημερινό κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 800 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 σφηνάκια ούζο
- 150 γρ τριμμένη φρυγανιά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 4 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- Για το τηγάνισμα
- Αλεύρι
- Λάδι
Advertisements
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα πλάθουμε τους κεφτέδες βρέχοντας κάθε λίγο τα χέρια μας και τους περνάμε από το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι αι τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν.
Advertisements