Θα σας ανοίξει την όρεξη.
Σήμερα φτιάχνουμε την πιο νόστιμη μελιτζανόσαλατα που θα σας ανοίξει την όρεξη.
Υλικά
- 6 μελιτζάνες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ½ κ.σ. ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι
Advertisements
Εκτέλεση
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με μία οδοντογλυφίδα και τις ψήνουμε μαζί με την πιπεριά και το κρεμμύδι στο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, αφαιρούμε τη ψίχα της μελιτζάνας και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε, και ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
Advertisements