Μην χασετε

Το μυστικό του Gordon Ramsay για αφράτα αυγά στραπατσάδα

Μπορεί να δηλώνει σεφ, αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγες φορές τον έχουμε δει να μαγειρεύει. Τις περισσότερες φορές ακούμε το όνομα Gordon Ramsay όταν πρόκειται για έντονη κριτική σε κάποιο εστιατόριο ή για βωμολοχίες στην εκπομπή του “Kitchen Nightmares”. Αυτήν την εβδομάδα όμως αποφάσισε να κάνει τη…δουλειά του και να μας χαρίσει σε ένα από τα τελευταία επεισόδια του βρετανικού Master Chef την καλύτερη συνταγή για αυγά στραπατσάδα.

Advertisements

Εάν ακολουθήσεις κατά γράμμα τη συνταγή, σύμφωνα με τον Ramsay θα μπορέσεις να απολαύσεις τα πιο ελαφριά και αφράτα αυγά που έχεις δοκιμάσει ποτέ. 

Διαδικασία:
1. Σπάσε 6 κρύα αυγά μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι.
2. Πρόσθεσε 3 μικρά κομματάκια βούτυρο.
3. Βάλε τη φωτιά στο φουλ.
4. Ανακάτευε συνέχεια με μία σπάτουλα από σιλικόνη. Φρόντισε η σπάτουλα να φτάνει μέχρι τον πάτο του τηγανιού.
5. Ύστερα από 30 δευτερόλεπτα, απομάκρυνε το τηγάνι από τη φωτιά και συνέχισε να ανακατεύεις. Μετά από 10 δευτερόλεπτα, ξαναβάλε το τηγάνι στη φωτιά. Επανάλαβε για 3 λεπτά.
6. Το τελευταίο λεπτό πρόσθεσε λίγο αλάτι και πιπέρι. Για ακόμη πιο αφράτα αυγά, πρόσθεσε και 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκια κρέμα.
7. Σέρβιρε με λίγο σχοινόπρασο.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα