Η σημερινή σαλάτα είναι μια πρόταση για κυρίως γεύμα, γιατί εκτός από υγιεινή είναι και χορταστική. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλή σε θερμίδες, ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φασόλια μαυρομάτικα
- 3 φλιτζάνια κομμένα μοβ λάχανο
- 5 φλιτζάνια πράσινα λαχανικά της αρεσκείας μας
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κουτ. Σούπας σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι καρότο
- 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
Εκτέλεση
Advertisements
Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύουμε τα φασόλια και σε μια άλλη την κινόα αφού πρώτα την έχουμε πλύνει. Εν τω μεταξύ κόβουμε το λάχανο και το μαρούλι. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσινα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 3 λεπρά ή μέχρι να μαραθούν. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με τα καρότα και τα φασόλια, στύβουμε εάν θέλουμε και ένα λεμόνι και απολαμβάνουμε.
Advertisements