Μην χασετε

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί και ζαμπόν στο φούρνο σαν τηγανιτοί

Σήμερα προτείνουμε ένα νόστιμο πιάτο που μπορούμε να το απολαύσουμε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν κυρίως γεύμα.

Advertisements

Υλικά

  • 10 κολοκυθοανθοί
  • 100 γραμμάρια καπνιστό τυρί σκαρμότσα
  • 150 γρ. ζαμπόν
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο ανάλογα με τις ανάγκες
  • Αρωματικά βότανα για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και τους στραγγίζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τη σκαρμότσα και το ζαμπόν σε κομμάτια και γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς και στη συνέχεια τους κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Ύστερα βάζουμε τους ανθούς σε ένα ταψί με λίγο λάδι και αρωματικά βότανα, όπως φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά στο φούρνο.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα