Μην χασετε

Πως θα φτιάξετε μόνοι σας ένα πανέμορφο διακοσμητικό τοίχου από φυσικά κλαδιά

Όλα για το Σπίτι | Πως θα φτιάξετε μόνοι σας ένα πανέμορφο διακοσμητικό τοίχου από φυσικά κλαδιά

Προσθέστε στην διακόσμηση τοίχων του σπιτιού σας, σε όποιο χώρο ταιριάζει περισσότερο, DIY διακοσμητικές συνθέσεις από Φυσικά Κλαδιά που θα φτιάξετε πολύ εύκολα και με πολύ μικρό κόστος, σε σχέση με αντίστοιχου μεγέθους κλασσικά  κάδρα.

Εκτός από ένα μεγάλου μήκους ξερό κλαδί ή λεπτό κορμό με αρκετά παρακλάδια, θα χρειαστείτε τρία ξύλινα πλαίσια που θα φτιάξετε από λεπτές σανίδες – πηχάχια ενώνοντάς τα μεταξύ τους σε παραλληλόγραμμο σχήμα με πιστόλι σιλικόνης.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμες απλές φαρδιές κορνίζες.

Advertisements

Αφού κατασκευάσετε τα πλαίσια,  κόψτε  το κλαδί σε  τρία  ίσα   κομμάτια αντίστοιχου ύψους με εκείνο των πλαισίων και κολλήστε κάθε κομμάτι στο εσωτερικό κάθε πλαισίου.  Θα το κάνετε και για κάθε παρακλάδι που ίσως χρειαστεί να κολλήσετε ξεχωριστά, ώστε να στερεωθεί στο επάνω και κάτω μέρος του πάνω στην εσωτερική πλευρά του πλαισίου.

Κρεμάστε τα πλαίσια – κορνίζες στον τοίχο έτσι ώστε να είναι εμφανές ότι  τα τρία επιμέρους κομμάτια έχουν προκύψει από το ίδιο κλαδί.
Όσο περισσότερα κλαδάκια εξέχουν ελεύθερα του κεντρικού, έξω από το πλαίσιο, τόσο πιο φυσική όψη αποκτά η όλη σύνθεση.

Ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχει συνολικά η σύνθεση και το πόσο “γεμάτο” θα είναι το κλαδί που θα χρησιμοποιήσετε, θα καθορίσετε το σημείο που θα πρέπει να κολληθεί το κάθε κομμάτι όπως και την θέση-διάταξη  των πλαισίων στο τοίχο για να πετύχετε ένα ισορροπημένο οπτικά αποτέλεσμα.

Advertisements

Τόσο τα πλαίσια ή αν χρειάζεται και τα κλαδιά που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να περαστούν με βερνίκι ξύλου για να τονιστεί το χρώμα τους.

Πηγή

Όλα για το Σπίτι | Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα