Σήμερα ταξιδεύουμε σε εξωτικά μέρη και γευόμαστε εξωτικές συνταγές.
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας χυμός ντομάτας
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 μήλο σε κυβάκια
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνο βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το γάλα καρύδας, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μήλο και έπειτα το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο.
Advertisements
Advertisements