Υλικά

  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια βραστό νερό
  • 70 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • 8 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι

Εκτέλεση 

Advertisements

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για την τούρτα. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού ανακατέψουμε καλά το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα και χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το λάδι, μια πρέζα αλάτι, το νερό με το κακάο και το ρούμι, το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ύστερα χτυπάμε καλά τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα ενώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα και το ρίχνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για  30 με 35 λεπτά.

Πηγή