Αυτό το κοτόπουλο μπορούμε να το σερβίρουμε επίσης με ρύζι μπασμάτι ή λαχανικά στον ατμό, για ένα ονειρεμένο κυρίως πιάτο.
Για τη σος
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
1/3 φλ. soy sauce
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
¼ φλ. νερό
1 κ.γλ. κορν φλάουρ
Για το κοτόπουλο
700 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. teriyaki sauce
1 κ.γλ. τσίλι (προαιρετικά)
3 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. μέλι
1/3 φλ. βαλσάμικο
Για τη σαλάτα
1 μικρό λάχανο
1 ½ φλ. μπρόκολο
½ φλ αρακά (κονσέρβα ή κατεψυγμένο που τον έχουμε βράσει ελαφρώς)
Σουσάμι για το σερβίρισμα
How to
Σε ένα μπολ βάζουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη soy sauce, την καστανή ζάχαρη, το νερό και το κορν φλάουρ.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ 3 κ.σ. από τη σος, αφήνοντας την υπόλοιπη στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
Τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σος που έχουμε κρατήσει στο μπολ.
Αφήνουμε 2 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για τη σος
Στο μπλέντερ με τη σος, προσθέτουμε το τσίλι (προαιρετικά), το σησαμέλαιο, το μέλι και το βαλσάμικο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάχανο, το κάρδαμο, το μπρόκολο (που προηγουμένως έχουμε βράσει ελαφρώς) και τον αρακά και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε.