Μην χασετε

Καλύψτε Ρωγμές και Μούχλα στο Σπίτι σας με Αυτόν τον Απλό Τρόπο

Εάν ταλαιπωρείστε με έναν τοίχο που εμφανίζει μούχλα ή είναι γεμάτος ρωγμές και, ενώ έχετε δοκιμάσει τα πάντα, έπειτα από κάθε στοκάρισμα το πρόβλημα εμφανίζεται και πάλι, σας  έχουμε την λύση. Καλύψτε σημάδια μούχλας και ρωγμές βάφοντας τον τοίχο σας με μια τεχνοτροπία.

Κάντε αόρατα σημάδια από μούχλες και ρωγμές με το κατάλληλο βάψιμο.

Υπάρχουν πολλές τεχνοτροπίες ανάμεσα στις οποίες μπορείτε να επιλέξτε και να προσαρμόσετε ανάλογα με το μέγεθος  του προβλήματός σας. Ο σκοπός είναι να διαλέξετε αυτήν την τεχνοτροπία που οπτικά θα μοιάζει με τη ζημιά που έχει υποστεί ο τοίχος σας. Είναι πολύ εύκολο να βάψετε και μόνοι σας τον τοίχο με έναν ιδιαίτερο τρόπο που θα τραβά τα βλέμματα όλο ενθουσιασμό στο σημείο του τοίχου που προηγουμένως ελπίζατε κανείς να μην παρατηρήσει.

Καθώς η τεχνοτροπία που θα κάνετε θέλετε να καλύψει σημάδια μούχλας ή ρωγμές, θα χρειαστείτε:

  • Μπεζ ή γκρι χρώμα και μεταλλικές αποχρώσεις. Η ποσότητα του χρώματος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της επιφάνειας του τοίχου που θέλετε να καλύψετε. Προτιμήστε αποχρώσεις του μπεζ και του γκρι για να μην βγει υπερβολικό το αποτέλεσμα και για να είναι ταυτόχρονα πιο στιλάτο και κομψό. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε και μεταλλικές αποχρώσεις για ακόμα πιο γυαλιστερό, φωτεινό αποτέλεσμα με έναν τόνο πολυτέλειας.
Χρησιμοποιήστε μεταλλικές αποχρώσεις για πιο κομψό και μοντέρνο αποτέλεσμα.
  • Βούρτσα/Πινέλο βαψίματος
  • Μια νάυλον σακούλα ή ένα πανί

Tip Είναι πολύ σημαντικό ο τοίχος που θα βάψετε να είναι λευκός. Οπότε σε περίπτωση που ο τοίχος σας έχει διαφορετικό χρώμα, πρέπει να τον βάψετε με λευκό χρώμα, πριν το περάσετε με το χρώμα που έχετε επιλέξει για την τεχνοτροπία.

Advertisements
Βάψτε τους τοίχους του υπνοδωματίου σας με αυτήν την τεχνοτροπία και κρύψτε ανεπιθύμητες ρωγμές.

Πώς γίνεται η τεχνοτροπία:

Βάψτε το χρώμα της επιλογής σας επάνω στον λευκό σας τοίχο με τα σημάδια μούχλας ή τις ρωγμές. Πάρτε την νάιλον σακούλα, τσαλακώστε την και ταμπονάρετε επάνω στο χρώμα το συντομότερο δυνατόν πριν στεγνώσει. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία σε όλη την επιφάνεια του τοίχου. Μπορείτε να κάνετε αυτήν την τεχνοτροπία με ένα χρώμα ή με παραπάνω χρώματα, βάφοντας το ένα πάνω στο άλλο, αφού στεγνώσει το προηγούμενο. Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και με ένα βρεγμένο πανί αντί για νάιλον σακούλα, το οποίο θα έχετε τσαλακώσει για να ταμπονάρετε το χρώμα πριν στεγνώσει.

Ολοκληρώστε το νέο έργο τέχνης του σπιτιού σας, τοποθετώντας στο ταβάνι 2 σποτάκια που θα φωτίζουν τον τοίχο σας και θα τον κάνουν πιο εντυπωσιακό. Διακοσμήστε τον υπόλοιπο χώρο με 2 καρέκλες με μαξιλάρια στις αποχρώσεις που έχετε βάψει τον τοίχο και με ένα ξύλινο τραπεζάκι για ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Συνδυάστε πολλές αποχρώσεις μαζί στον τοίχο που θα βάψετε για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα