Μην χασετε

Ισιώνεις τα μαλλιά σου με σίδερο ισιώματος; Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις!

Όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις, το σίδερο ισιώματος δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά. Προσωπικά, άρχισα να το χρησιμοποιώ όταν πήγαινα σχολείο γιατί ήθελα να έχω πάντα ολόισια μαλλιά και πραγματικά τα κατέστρεψα. Με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποίησα πως δεν έφταιγε η τρίχα μου που έσπαγαν τόσο εύκολα τα μαλλιά μου αλλά το “κακό” σίδερο, που τα κατέστρεφε αργά και βασανιστικά.

Μέχρι που το έψαξα και κατέληξα στα 3 αυτά πράγματα που πρέπει να κάνεις και εσύ (αν χρησιμοποιείς σίδερο), πριν ξεκινήσεις το… σιδέρωμα.

Στέγνωνε καλά τα μαλλιά σου

Μπορεί να βιάζεσαι, μπορεί να πρέπει να φύγεις από το σπίτι μέσα στα επόμενα 10 λεπτά, αλλά αν τα μαλλιά σου δεν έχουν στεγνώσει καλά, μην τα ισιώσεις με το σίδερο. Αν τα μαλλιά σου δεν είναι εντελώς στεγνά, είναι πολύ πιθανό να κάψεις τις άκρες τους. Βάλε το πιστολάκι στην πρίζα και στέγνωσέ τα όσο πιο καλά γίνεται, πριν πάρεις το σίδερο στα χέρια σου.

Advertisements

Χρησιμοποίησε κάποιο προστατευτικό για τα μαλλιά σου πριν το σίδερο

Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά από τις υψηλές θερμοκρασίες του σίδερου ισιώματος. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το Bamboo Smooth Anti-Breakage Thermal Protectant Spray της Alterna το οποίο, όπως λένε οι ειδικοί, μπορεί να προστατεύσει τα μαλλιά σου από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Μην βάζεις στη λάθος θερμοκρασία το σίδερο ισιώματος

Αν τα μαλλιά σου δεν είναι πολύ σγουρά και δεν θέλουν πολύ ίσιωμα, δεν χρειάζεται να βάζεις το σίδερο στο τέρμα. Βάλ’το σε μια πιο χαμηλή θερμοκρασία. Κάνε ακριβώς το ίδιο αν η τρίχα σου είναι λεπτή και ισιώνει εύκολα. Αν, από την άλλη, η τρίχα σου είναι χοντρή και σγουρή τότε αναγκαστικά θα πρέπει να βάλεις το σίδερο στην πιο υψηλή θερμοκρασία. 

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα