Μην χασετε

Ανάδρομος Ερμής στον Λέοντα από τις 8 ως τις 19 Ιουλίου 2019 – Προβλέψεις για τα ζώδια.

Κάθε αναδρομή πλανήτη μπορεί να φέρει κάποιες αναστατώσεις, κάποιες αλλαγές, και εξαρτάται και από το ποιος πλανήτης αναδρομεί αλλά και στον ποιού ζωδίου χώρο συμβαίνει αυτό. Για να διευκρινίσουμε τα πράγματα, κανείς πλανήτης δεν αρχίζει να κινείται ανάποδα, προς τα πίσω. Αυτό είναι μόνο φαινομενικό και συμβαίνει να τον βλέπουμε έτσι αναλόγως με την θέση και την οπτική γωνία που βρισκόμαστε και εμείς αλλά και αυτός

Πολλές φορές οι ανάδρομοι πλανήτες μας τρομάζουν, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογημένο, γιατί αυτά τα γεγονότα έχουν και τις καλές επιπτώσεις τους. Συγκεκριμένα, ο ανάδρομος Ερμής ακούγεται πολύ συχνά γιατί έχει χρόνο περιφοράς γύρω από τον Ήλιο μόλις 88 ημέρες, άρα σαν, ας πούμε, «γρήγορος» πλανήτης, κατά την διάρκεια την ελλειπτικής τροχιάς του φαίνεται συχνότερα από την Γη ότι κινείται ανάδρομα.

Συνήθως, αυτό που συμβαίνει όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος, σαν πλανήτης της επικοινωνίας, να υπάρχουν επιπτώσεις σε αυτό το πεδίο και αυτό γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, όμως τα ζώδια με την σειρά τους δέχονται διαφορετικά το καθένα την επίδραση του. Άλλοι από εμάς θα κληθούν να κάνουν απολογισμό και αυτοκριτική ώστε να επισημάνουμε τα ¨κακώς κείμενα¨, άλλοι να επιβραδύνουν τους ρυθμούς τους για να μην οδηγηθούν από παρορμήσεις σε λάθος κατευθύνσεις σπαταλώντας πόρους και ενέργεια. Στην πράξη, ο ανάδρομος Ερμής μας ¨κόβει την φόρα¨, μας ¨φρενάρει¨ και μας δίνει την ευκαιρία να έλθουμε σε επαφή με το παρελθόν μας, να το δούμε αποστασιοποιημένοι και πιο αντικειμενικά ώστε οι μελλοντικές ενέργειες μας να μην είναι συνέχεια παλαιοτέρων λαθών.

Ας δούμε τώρα τι να περιμένει κάθε ζώδιο από  το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή στον χώρο του Λέοντα.

Advertisements

ΚΡΙΟΣ

Έχεις κάθε διάθεση να διασκεδάσεις, να χαρείς, να ερωτευτείς, όμως σε εμποδίζουν να προχωρήσεις στην υλοποίηση των προσδοκιών σου οι διάφορες ανατροπές. Θα βρεθείς μπροστά στην ανάγκη να αναλογιστείς πιά στοιχεία του χαρακτήρα σου έπαιξαν ευεργετικό ρόλο στην αισθηματική σου ζωή, ποια όχι, που οδηγήθηκε αυτή και πώς να τα διαχειριστείς στο μέλλον. Στην περίπτωση που έχεις επιστροφή κάποιας παλιάς αγάπης, ίσως να βρεθείς στην δύσκολη θέση να πρέπει να κάνεις τις επιλογές σου ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο.

Μην ξεχνάς όμως ότι στις περιόδους που ο Ερμής είναι ανάδρομος, ευνοούνται οι επιστροφές και οι επανασυνδέσεις, αρκεί να είναι αυτό που και εσύ θέλεις. Αν δυσκολεύεσαι να καταλήξεις σε μια απόφαση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να την αναβάλεις μέχρι να επιστρέψει ο Ερμής στην ορθόδρομη πορεία του.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο ανάδρομος Ερμής κατά την περίοδο που θα διασχίζει τον χώρο του Λέοντα, θα σε κάνει να επιστρέφεις νοερά στο απώτερο παρελθόν σου, να αισθανθείς πάλι τα συναισθήματα που σου προκαλεί η ανάμνηση της επαφής με τον χώρο από όπου προήλθες, την πατρική σου οικογένεια, τι σου προσέφερε και τι τώρα εσύ της οφείλεις. Να νοιώσεις ότι αυτή είναι το κουκούλι που σε περιέβαλε προστατευτικά, αλλά και αυτά που έχεις στερηθεί ή σε τραυμάτισαν και ανέκοψαν την εξέλιξη σου από τον φόβο και την ανασφάλεια που σου προκάλεσαν.

Advertisements

Στο Παρόν, αυτό σου φέρνει νευρικότητα από τις πολλές υποχρεώσεις που θα αναγκαστείς να αναλάβεις για λογαριασμό της οικογενείας σου, από τα πρόσθετα βάρη που θα υποχρεωθείς να διεκπεραιώσεις στον επαγγελματικό τομέα. Η περίοδος αυτή συνδέεται με τυχόν αναθεωρήσεις αποφάσεων που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία σου ή και να χρειαστεί να επιστρέψεις στο πατρικό σου. Είναι εξ ίσου πιθανόν να υπάρξει και επιστροφή στο σπίτι κάποιου από την οικογένεια που ζούσε αλλού.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όλο αυτό το διάστημα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα, θα πρέπει να προσπαθήσεις να αποβάλεις τα άγχη και την νευρικότητα που φέρνουν απροσεξία όταν οδηγείς, όταν ταξιδεύεις, όταν μετακινείσαι, για να αποφύγεις την κακιά στιγμή που μπορεί να φέρει ατυχήματα ή αναποδιές που θα σου κάνουν την ζωή δύσκολη ταλαιπωρώντας σε. Να έχεις την ευελιξία και την ετοιμότητα να αλλάξεις τις αποφάσεις σου, ακόμη και τους σκοπούς σου, όταν χρειάζεται, αν συναντάς εμπόδια που δεν μπορείς να τα παρακάμψεις εύκολα.

Με την νευρικότητα που θα σε διακατέχει, θα δημιουργούνται παρεξηγήσεις επειδή θα νομίζεις ότι οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν και είναι πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα με πρόσωπα του στενού και του ευρύτερου οικογενειακού χώρου, ή να επιστρέψει κάποιο συγγενικό πρόσωπο με το οποίο είχε χαθεί η επαφή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με αφορμή τον ανάδρομο Ερμή, μπορείς να κάνεις μια αναδρομή στο παρελθόν σου και να ανακαλύψεις τους λόγους που σου δημιουργούν ανασφάλειες στο Σήμερα, τα απωθημένα τυχόν στερήσεων που σε κάνουν να αισθάνεσαι οικονομικά, υλικά ή συναισθηματικά ανασφαλής και που πρέπει να καταπολεμήσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει γιατί αυτήν την περίοδο μπορεί να αντιμετωπίσεις απρόβλεπτα έξοδα, καθυστερήσεις σε ποσά που σου οφείλονται ή παρορμητικές αποτυχημένες αγορές που τελικώς θα αποδειχθούν άχρηστες.

Η ανασφάλεια σου θα επεκτείνεται και στον συναισθηματικό τομέα, καθώς ίσως υπάρξουν εντάσεις εκεί ή η οικονομική ανασφάλεια σε κάνει να νομίσεις ότι δεν μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες που έχει το ταίρι σου. Αν ανήκεις σε αυτούς που τους οφείλονται χρήματα από πολύ καιρό, τώρα η εποχή είναι κατάλληλη να διεκδικήσεις την είσπραξη τους.

ΛΕΩΝ

Advertisements

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιο σου αγγίζει τον τομέα που το θέμα του είναι το ¨Εγώ και οι άλλοι¨. Δηλαδή αν εξετάσεις τις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους σε εργασιακό ή και συναισθηματικό επίπεδο, ώστε να μπορέσεις να προσδιορίσεις τις αιτίες που έκανες λάθη, ή που ήταν σωστές οι ενέργειες και οι εκτιμήσεις σου. η διάγνωση και η συνειδητοποίηση των λαθών σου δεν θα κάνει την διάθεση σου καλύτερη, αλλά θα σου φέρει κυκλοθυμία, νευρικότητα και εντάσεις που μπορεί να προξενήσουν εντάσεις με τον περίγυρο σου.

Επίσης, με αυτήν την προδιάθεση, είναι συνετό να αποφύγεις συναντήσεις που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε σημαντικούς τομείς της ζωής σου και την υπογραφή συμφωνιών και συμβολαίων. Οι επιστροφές από το παρελθόν προσώπων του φιλικού ή κοινωνικού σου κύκλου είναι πιθανές, όταν όμως έχουν αισθηματικό χαρακτήρα, μην βιαστείς να αποφασίσεις πριν ο Ερμής θα γυρίσει στην ορθή πορεία του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όσο ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα στον Λέοντα, να ξέρεις ότι δεν θα διανύεις και την καλύτερη περίοδο σου. Είναι όμως στο χέρι σου με σωστές ενέργειες να περάσεις αυτό το διάστημα χωρίς απώλειες ή τουλάχιστον με τις κατά το δυνατόν λιγότερες αν βρεις την ρίζα του κακού με την ενδοσκόπηση που θα κάνεις. Με αυτήν θα συνειδητοποιήσεις τα λάθη σου, θα αποφύγεις την επανάληψη τους, θα αναγνωρίσεις τα απωθημένα σου και σαν λογικός Παρθένος θα βρεις λύσεις.

Η σύνεση σου επιβάλλει να προφυλάγεσαι από το παρασκήνιο που θα λειτουργεί για να σε βλάψει, από τις ενέργειες σου που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσμενή σχόλια και κουτσομπολιά εις βάρος σου και το κυριότερο, να μην εμπιστεύεσαι τα σχέδια σου σε άτομα που θα μπορούσαν νε εκμεταλλευτούν προς όφελος τους τις δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες σου. αυτήν την εποχή, η απομόνωση είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις την σκέψη και τις ιδέες σου, ώστε να τις υλοποιήσεις όταν πλέον ο Ερμής θα συνεχίσει ορθόδρομα την τροχιά του.

ΖΥΓΟΣ

Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσεις ποιοί από τους γύρω σου αξίζει να βρίσκονται κοντά σου, ανάλογα με την προσφορά και την επίδραση που ασκούν επάνω σου, ποιοί είναι στηρίγματα σου, ποιοί παρασιτούν εις βάρος σου και σε απομυζούν υλικά και συναισθηματικά. Έτσι μοιραία θα οδηγηθείς σε αξιολογήσεις και αναθεωρήσεις ανθρώπων και σχέσεων, στόχων και επιδιώξεων που θα αναγνωρίσεις αν σου ταιριάζουν ή θα πρέπει να απομακρυνθείς από αυτούς.

Η αξιολόγηση και οι αναθεωρήσεις αφορούν όλους τους τομείς της ζωής σου, από τον επαγγελματικό, τον φιλικό και κυρίως τον αισθηματικό που για σένα έχει ιδιαίτερη σημασία σαν παιδί της Αφροδίτης που είσαι. Ίσως επιστρέψει κάποιο φιλικό πρόσωπο ή και κάποια ομάδα από το παρελθόν που κακώς απομακρυνθήκατε ή και να βάλεις πάλι σε εφαρμογή κάποιο σχέδιο σου που είχες εγκαταλείψει προσωρινά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αυτοσκοπός σου είναι να καταξιωθείς, κυρίως στα δικά σου μάτια, μέσω των πράξεων σου, των επιτυχιών σου και της επαγγελματικής προόδου που σημειώνεις, ώστε να έχεις και την αναγνώριση όλων σε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων σου. Ο ανάδρομος Ερμής σου φέρνει ανασφάλεια και σε βάζει στην διαδικασία να κάνεις αξιολόγηση των δυνατοτήτων σου, να βρεις τα αδύνατα σημεία τους που τυχόν εμποδίζουν την πρόοδο και την εξέλιξη σου, ώστε να ενδυναμώσεις τις ικανότητες σου. Επειδή κατά την διάρκεια της διελεύσεως του ανάδρομου Ερμή από τον Λέοντα θα αντιμετωπίσεις διάφορα απρόβλεπτα εμπόδια, όπως ανατροπές, αναβολές, υποχρεώσεις και θα εκνευριστείς εξ αιτίας του ότι θα αναγκαστείς να κάνεις ανακατατάξεις και αναθεωρήσεις σε ζητήματα που αφορούν την καριέρα σου.

Επίσης να λάβεις υπ’ όψιν σου ότι ο ανάδρομος Ερμής δεν ευνοεί νέα ξεκινήματα, όπως και να μην υπολογίζεις στην βοήθεια που θα ήθελες να σου προσφέρουν οι ανώτεροι σου αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να χρησιμοποιήσεις την μυστικοπάθεια του Σκορπιού και να μην κοινολογήσεις μυστικά σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο να εκτεθείς. Επειδή ο ανάδρομος φέρνει επιστροφές, ίσως είσαι εσύ που θα επιστρέψεις σε κάποια δουλειά ή θέση εργασίας από την οποία πέρασες στο παρελθόν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο ανάδρομος Ερμής στον Λέοντα θα σου δώσει την ευκαιρία για μια ενδοσκόπηση που τα αποτελέσματα της θα σε απαλλάξουν από τις μεταπτώσεις της διάθεσης σου που φέρνουν οι κάθε είδους ασχολίες και ανάγκες που καθημερινά αντιμετωπίζεις και σε βυθίζουν σε μια ατελέσφορη και ανούσια περιπλάνηση από ζήτημα σε ζήτημα χωρίς να τελειώνεις κανένα.

Όσο για τις υπόλοιπες, καλύτερα να τις ξανασκεφτείς. Σε ό,τι αφορά τους προγραμματισμούς σου, πιθανόν να ανατραπούν ή αν πραγματοποιηθούν θα γίνουν πρόξενοι ταλαιπωρίας, ιδίως αν σχετίζονται με ταξίδια, δουλειές με το εξωτερικό και σπουδές. Επίσης μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές στην επικοινωνία και  στην εξέλιξη υποθέσεων που μπορεί να καθυστερήσουν, αλλά και επιστροφές προσώπων που γνώρισες σε ταξίδι ή στις σπουδές σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Παλεύεις με τα όσα βρίσκονται μέσα σου, τον χαρακτήρα σου, με τα συν και τα πλην σου, τα απωθημένα και τις φοβίες σου, τους σκοπούς σου. Ο ανάδρομος Ερμής στον Λέοντα, θα σε στήσει μπροστά στα προβλήματα σου και θα σου δώσει την ευκαιρία να τα λύσεις, αναθεωρώντας αποφάσεις, στάση ζωής και πρακτικές. Ένα από τα επίκαιρα θέματα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις είναι τα οικονομικά σου και αυτά έχουν πολλές πτυχές που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Αυτά μπορεί να είναι τραπεζικά δάνεια, υποχρεώσεις προς το δημόσιο, ασφαλιστικές εισφορές ή συμβόλαια και κληρονομικά.

Όσα από αυτά δεν έχεις τακτοποιήσει διακανονίζοντας τα, σε γεμίζουν ανασφάλεια, αβεβαιότητα και άγχος και καλά θα κάνεις να αναζητήσεις τις καλύτερες και πιο ανώδυνες για σένα λύσεις για να απαλλαγείς κάπως έστω και κατά ένα μέρος από τις ανησυχίες σου. Ίσως να γίνουν αιτία να απογοητευτείς κάποιες επιλογές που έκανες υπολογίζοντας σε κάποιους ανθρώπους που δεν σου στάθηκαν όπως περίμενες ή αποδείχτηκαν κατώτεροι των προσδοκιών σου, όπως είναι πιθανή και η επιστροφή κάποιου προσώπου που συνδεόσουν στο παρελθόν και που το σημείο αναφοράς της σχέσης σας ήταν τα υψηλά επίπεδα της λίμπιντο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Περίοδος αυτοκριτικής, αναψηλάφησης των επιλογών και των αποφάσεων σου, του χαρακτήρα σου με τα ελαττώματα και τα προτερήματα του, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του, τις φοβίες και τους αυθορμητισμούς του. Σε αυτή την διαδικασία σε βάζει ο ανάδρομος Ερμής όσο θα βρίσκεται στον Λέοντα. Να περιμένεις παρεξηγήσεις, αναβολές σε συναντήσεις και σε καταλήξεις συμφωνιών, λάθη στην επικοινωνία σου, ταλαιπωρίες που θα προκληθούν από αυτά, οπότε ό,τι σχετίζεται με αυτά είναι συνετό να τα αναβάλεις για το διάστημα αυτό.

Με την ψυχική σου αναστάτωση θα προκληθούν εντάσεις στην αισθηματική σου ζωή, που θα ξεσκεπάσουν τα προβλήματα που κρύβονται κάτω από το χαλί και θα διαλύουν τα ροζ συννεφάκια που περιβάλλουν την εικόνα που έχεις για το ταίρι σου απομυθοποιώντας το. Επειδή ο ανάδρομος Ερμής φέρνει επιστροφές, να τις περιμένεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, αλλά να έχεις υπ’ όψιν σου, ότι τα νέα ξεκινήματα δεν ευνοούνται.

ΙΧΘΥΣ

Ο ανάδρομος Ερμής θα σε κάνει να αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος στην προβολή των προσπαθειών σου στην δουλειά και αυτές παρ’ όλες τις θυσίες που υποβλήθηκες ή των επιτυχιών που είχες, πως αυτές δεν είχαν την αναγνώριση που τους αναλογούσε. Περίμενες ότι οι άλλοι θα είχαν την ευαισθησία σου και ήταν αυτονόητο να δικαιωθείς, ενώ τώρα εισπράττεις την αδιαφορία και την αναλγησία τους. Αυτό σου φέρνει νευρικότητα, απογοήτευση και άγχος από την συνεχείς ανατροπές και τα εμπόδια που συναντούν τα σχέδια και οι προγραμματισμοί σου στον επαγγελματικό σου τομέα που βλέπεις ότι δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελες.

Καλά θα κάνεις να κοιτάξεις γύρω σου και να δεις μήπως αυτά οφείλονται στον ανταγωνισμό που υφίστασαι και να δεις ποια πρόσωπα κρύβονται πίσω από αυτόν γιατί δεν αντέχουν την υπεροχή σου που ισοδυναμεί με δική τους υποτίμηση και υποβάθμιση. Αυτή η κατάσταση θα σου απορροφά  ενέργεια και θα σε εξασθενεί, επομένως δώσε προτεραιότητα στην καλή φυσική σου κατάσταση και την υγεία σου για να αντέχεις. Με τις επιστροφές που φέρνει ο Ερμής, και με την επίδραση που ασκεί στον οίκο  που σχετίζεται με την ρουτίνα και τα επαγγελματικά σου, ίσως η επιστροφή αφορά εσένα που είναι πιθανόν να προταθεί να επιστρέψεις σε μια δουλειά που έκανες στο παρελθόν και που μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς καλά και να το δεις σοβαρά μόνο αφού ο Ερμής επιστρέψει σε ορθόδρομη πορεία.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα