Υλικά

12 μπούτια κοτόπουλο

300 γραμμάρια χυλοπίτες

Advertisements

500 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

150 ml λευκό κρασί

150 ml ελαιόλαδο

1 κιλό ντομάτες στον τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Advertisements

2 κ. σούπας ντοματοπολτό

1 κ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

500 ml ζωμό κότας

200 γραμμάρια μυζήθρα σκληρή

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.  Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά και στη συνέχεα προσθέτουμε το δυόσμο, τη φρέσκια ντομάτα και τον ντοματοπολτό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και λίγο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά. Βράζουμε τις χυλοπίτες και σερβίρουμε.

πηγή

Advertisements