Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε γλυκό χωρίς ενοχές; Κι όμως εάν φτιάξετε το τιραμισού που σας προτείνουμε δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε για τις περιττές θερμίδες.
Υλικά για την κρέμα
- 30 γραμμάρια γιαούρτι 0%
- 50 γραμμάρια άπαχο τυρί cottage
- Γλυκαντικό σε υγρή μορφή
Υλικά για τη βάση
- 6 σαβουαγιαρ
- 5 γραμμάρια σκόνη κακάο για πασπάλισμα
- 2 κουτ.γλυκού καφέ espresso
- Γλυκαντικό σε υγρή μορφή
- 2 κ. σούπας ρούμι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί και το γλυκαντικό (βάζουμε ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε), μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα. Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και το γλυκαντικό. Εκεί μέσα βουτάμε τα σαβουαγιάρ και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λιώσουν.
Παίρνουμε ένα μπολ και στη βάση βάζουμε τρία σαβουαγιαρ, από πάνω μια στρώση από τυρί κρέμα πασπαλίζουμε με κακάο και κάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία. Τοποθετούμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.