Αν σου αρέσουν τα λαζάνια, το ίδιο και η κολοκύθα, μόλις βρήκες την ιδανική συνταγή για να συνδυάσεις αυτά τα δυο υλικά μαζί. Επιπλέον, κάτι μας λέει πως μετά την πρώτη απόπειρα, αυτό το πιάτο θα έχει περίοπτη θέση στο γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
- 300 γραμμάρια φρέσκια λαζάνια
- 500 ml γάλα
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια 00 αλεύρι
- 200 γρ. ημίσκληρο κίτρινο τυρί
- 4 φέτες μπέικον
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 1 εσπεριδοειδές
- 5 καρύδια
- Αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζεις πρώτα τη μπεσαμέλ. Βάζεις σε μια κατσαρόλα το γάλα με το βούτυρο και το αλεύρι και πριν ανάψεις τη φωτιά, ανακατεύεις καλά. Ξεκινάς το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει. Το μαγείρεμα θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά ώστε η κρέμα να διογκωθεί. Μετά σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει.
- Εντωμεταξύ κόβεις την κολοκύθα σε κύβους, τη βάζεις σε μια κατσαρόλα και τη μαγειρεύεις με λίγο λάδι για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια χτυπάς με ένα μπλέντερ την κολοκύθα με τη μπεσαμέλ μέχρι να έχεις μια κρεμώδη σάλτσα.
- Απλώνεις ένα μέρος από την κρέμα κολοκύθας στο κάτω μέρος του ταψιού και βάζεις ένα στρώμα από λαζάνια. Από πάνω ρίχνεις παρμεζάνα, ένα κομμάτι από το κίτρινο τυρί, το μπέικον και λίγα καρύδια αφού τα έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια και τελειώνεις με μια κουταλιά από την κρέμα κολοκύθας. Συνεχίζεις έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Όταν τα ζυμαρικά τελειώσουν στο τελευταίο στρώμα, απλώνεις λίγη κρέμα κολοκύθας, τριμμένη παρμεζάνα και καρύδια. Ψήνεις στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
Advertisements