Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό και τίμιο γλυκάκι που μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα με την παρακάτω συνταγή. Τα βασικά υλικά της συνταγής είναι πράγματα που έχουμε συνήθως στο σπίτι: λίγα μήλα, αλεύρι, βούτυρο, αυγά και ζάχαρη. Δοκιμάστε τη συνταγή, η μηλόπιτα θα σας αρέσει!
Υλικά συνταγής
- 3 μήλα μεγάλα
- 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
- Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλλα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
- Μισό βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- Ενάμιση φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 4 αυγά
Εκτέλεση Συνταγής
- Κατ’αρχάς προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
- Παράλληλα, καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε είτε σε ροδέλες είτε σε μισοφέγγαρα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
- Βάζουμε στο ταψί μας τις 2 κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά.
- Στρώνουμε τα μήλα μας στο ταψί, προσεκτικά! Θέλουμε να καλύψουμε όλο το ταψί με μήλο. Περιχύνουμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν τα μήλα.
- Πασπαλίζουμε τα μήλα με την ζάχαρη, την κανέλλα, το ξύσμα λεμονιού και τα καρύδια, τα οποία έχουμε κάνει τρίμμα.
- Βάζουμε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά να ζεσταθεί το μήλο.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε όλο το αλεύρι και προσθέτουμε μπέϊκιν πάουντερ.
- Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά.
- Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε κι αυτήν στο μείγμα με τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα του αλευριού-ζάχαρης στο μίξερ μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη.
- Τέλος, ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα ώστε να καλύψει όλο το ταψί όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα γίνεται.
- Ψήνουμε τη μηλόπιτά μας για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
- Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το ταψί και την βάζουμε ανάποδα ώστε να είναι τα μήλα από πάνω!
Η μηλόπιτα είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!
Advertisements
Advertisements