Φτιάξτε τα πιο λαχταριστά μανταρινοσοκολατάκια πανεύκολα με 3 μόνο υλικά
Λαχταριστά, πανεύκολα μανταρινοσοκολατάκια, με 3 μόνο υλικά, πανεύκολα στη παρασκευή τους, υπέροχα στη γεύση τους. Μια απλή συνταγή για κεράσετε ή να απολαύσετε μόνοι σας τα τέλεια σοκολατάκια όπου ο υπέροχος συνδυασμός του μανταρινιού με τη σοκολάτα τα κάνει ακαταμάχητα! Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- 130 γρ. κουβερτούρα, περίπου 50% κακάο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1/2 κ.γ. σπορέλαιο
- 5-6 μανταρίνια χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ μαζί με το σπορέλαιο και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό που σιγοβράζει στη κατσαρόλα να μην ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα, και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία, γυαλιστερή σος. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει χωρίς όμως να πήξει.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζετε τα μανταρίνια, τα χωρίζετε σε φετούλες και αφαιρείτε τυχόν άσπρες ίνες. Ρίχνετε τις φετούλες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν καλά.
Τις βγάζετε με προσοχή για να μην τις τρυπήσετε και τις αφήνετε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Καταναλώνετε άμεσα τα μανταρινοσοκολατάκια, μέσα σε 2 μέρες το πολύ.
Ελληνίδα Νοικοκυρά | Πατήστε εδώ και δείτε τις πιο νόστιμες συνταγές και τα καλύτερα μυστικά μαγειρικής