Το πιο γρήγορο light, χωρίς ζάχαρη σοκολατάκι που έχεις φτιάξει και έχεις φάει ποτέ… είναι αυτό!
Αυτά τα σοκολατάκια είναι πεντανόστιμα, δεν θέλουν ψήσιμο και δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη. Θα τα έχεις έτοιμα στην κυριολεξία σε μερικά λεπτά.
Έχεις ακούσει την έννοια “cookie dough”; Πρόκειται για την γνωστή ωμή ζήμη για μπισκοτάκια που έτρωγες όταν ήσουν μικρή μέσα από το μπολ όταν έφτιαχνε η μαμά σου μπισκοτάκια και cookies. Η γέμιση, λοιπόν, που περιέχουν τα σοκολατάκια είναι cookie dough. Για δες παρακάτω τη συνταγή…
Σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη
- 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
- 2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
- 2 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρης (ξυλιτόλη, στέβια, εριθρυτόλη, monk fruit)
- 2 κ.σ. μέλι
- 1μιση κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
- 1-2 κ.σ. τσιπς σοκολάτας της επιλογής σου (αν θέλεις)
- 1 κουβερτούρα στέβια ή μια κουβερτούρα με 100% κακάο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι αμυγδάλου και το αλεύρι καρύδας. Πρόσθεσε και το υποκατάστατο ζάχαρης. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε το μέλι και το λάδι καρύδας. Ανακάτεψε και αν θέλεις πρόσθεσε και τα τσιπς σοκολάτας.
Φτιάξε μικρά μπαλάκια με το μείγμα σου. Βγαίνουν γύρω στα 15-20 σοκολατάκια ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα θα τα κάνεις.
Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βάλε σε ένα κατσαρολάκι νερό και πάνω από το κατσαρολάκι βάλε ένα μπολ πυρίμαχο. Ρίξε μέσα στο δεύτερο την κουβερτούρα. Βάλε το κατσαρολάκι στο μάτι και άναψέ το. Καθώς ζεσταίνεται το νερό θα λιώνει και η κουβερτούρα. Μόλις λιώσει βούτα μέσα σε αυτήν ένα-ένα τα σοκολατάκια.
Βάλε τα σοκολατάκια σου στο ψυγείο και άφησε για περίπου 30 λεπτά. Καλή απόλαυση.
Σημειώσεις:
- Προσωπικά χρησιμοποιώ την ζάχαρη από monk fruit που έχει μηδενικές θερμίδες.
- Μπορείς να διατηρήσεις τα σοκολατάκια σου στο ψυγείο μέχρι και για μια εβδομάδα. Μπορείς να τα βάλεις και στην κατάψυξη για πιο παγωμένη γεύση. Εκεί διατηρούνται για αρκετούς μήνες.
- Κάθε σοκολατάκι έχει 16 θερμίδες.