Η κολοκύθα αναμειγνύεται με το τυρί κρέμα και δημιουργούν ένα απαλό κέικ, που σίγουρα θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου.
Συστατικά
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 2/3 του φλιτζανιού πουρές κολοκύθας
- 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. του γλυκού ginger
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- (για τη γέμιση): 1 συσκευασία τυρί κρέμα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
- 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουτ. της σούπας πουρές κολοκύθας
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις απαλά ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αβγά και τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα “συμπαγές” μείγμα. Προσθέτεις τα 2/3 του φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας και ομογενοποιείς το μείγμα σου, ανακατεύοντας.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, την κανέλα, το baking powder, το ginger και το αλάτι.
- Ενώνεις τα δύο σου μείγματα, ανακατεύεις πολύ καλά και μεταφέρεις το τελικό σου μείγμα στο ταψί. Με μία σπάτουλα, το απλώνεις ομοιόμορφα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά και αφήνεις το ταψί στην κουζίνα, προκειμένου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για 10 λεπτά.
- Αρχίζεις να το αφαιρείς προσεκτικά, ξεδιπλώνοντας το κυκλικά μέσα σε μία πολύ καθαρή πετσέτα.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, το λιωμένο βούτυρο, το ένα κουταλάκι πουρέ κολοκύθας και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάς, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου.
- Απλώνεις μία ανθεκτική μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας, και ξετυλίγεις πολύ προσεκτικά το μείγμα που έχεις στην πετσέτα.
- Απλώνεις ομοιόμορφα τη γέμιση με το τυρί κρέμα και το τυλίγεις ξανά πολύ προσεκτικά. Τυλίγεις με μία μεμβράνη και ένα αλουμινόχαρτο.
- Μεταφέρεις στο ψυγείο για 2 ώρες και απολαμβάνεις, όσο είναι δροσερό.
Advertisements