Αυτές οι δύο σαλάτες είναι πεντανόστιμες, τραγανές, σούπερ φθινοπωρινές και ιδανικές για ένα light μεσημεριανό ή βραδινό. Τρώγονται πολύ ευχάριστα και την επόμενη μέρα.
από την Emily Vagia
Πριν σας δώσω τις δύο συνταγές για κοτοσαλάτα θα σας πω πώς να μαγειρεύετε το κοτόπουλο που προορίζεται για κοτοσαλάτα.
Είναι πανεύκολο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε στήθος κοτόπουλο, λίγο αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό ή ζωμό κότας για να καλυφτεί το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να είναι μαλακό. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψτε σε μπουκίτσες. Μπορείτε να το βράσετε και από την προηγούμενη μέρα και να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να φτιάξετε τη σαλάτα σας.
Ζεστάνετέ το πριν το προσθέσετε στη σαλάτα αν δεν θέλετε εντελώς κρύα την κοτοσαλάτα σας.
Κοτοσαλάτα με μήλο και σταφίδες (193 θερμίδες η μερίδα)
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. κάρι σε σκόνη
- 2 φλ. μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
- 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια
- 2-3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
- 1/3 φλ. σταφίδες
- 1/2 φλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το κάρι. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το κοτόπουλο, το μήλο, το σέλινο, τις σταφίδες και το κόλιαντρο.
Ανακατέψτε το μείγμα γιαουρτιού με το μείγμα κοτόπουλου. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν λείπει. Απολαύστε.
Κοτοσαλάτα με σταφύλια και κάσιους (158 θερμίδες η μερίδα)
Υλικά για 6 μερίδες:
- 1/3 φλ. ωμά κάσιους ή αμύγδαλα
- 2 φλ. μαγειρεμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες
- 3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1μιση φλ. κόκκινα σταφύλια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. γιαούρτι, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού,
- 1μιση κ.γ. maple syrup ή μέλι, 2 κ.γ. κάρι σ σκόνη
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε ψήνοντας για λίγο τους ξηρούς καρπούς στον φούρνο. Απλώστε τους σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον φούρνο και ψήστε στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
Μεταφέρετε σε ένα ξήλο κοπής και ψιλοκόψτε τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το κοτόπουλο, το σέλινο, τα σταφύλια, τα κρεμμυδάκια και τους ξηρούς καρπούς.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, το λεμόνι, το maple syrup, το σκόρδο σε σκόνη, το κάρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Ρίξτε το dressing πάνω στο κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά.
Απολαύστε τη σαλάτα σας σκέτη ή με μια πίτα για σουβλάκι κομμένη στα 4.
Μπορείτε να διατηρήσετε τη σαλάτα σας στο ψυγείο μέσα σε τάπερ μέχρι και για 4 μέρες.
Συνταγές από την Emily Vagia