Μια συνταγή, βγαλμένη από την Μέση Ανατολή. Φαλάφελ, οι πιο νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες που έχετε φάει! Συνήθως συνοδεύονται με σαλάτα ή αραβική πίτα. Πρόκειται για έναν ανεπανάληπτο μεζέ ο οποίος είναι κατάλληλος και για χορτοφάγους. Δοκιμάστε τους και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 1 κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 σκ. σκόρδο, λειωμένες
- 1 ματσ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κοφτό κ.γλ. κύμινο, σε σκόνη
- 1-2 κ.σ. ταχίνι
- Μισό κ.γλ. πιπέρι καγιέν
- 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο αλεύρι
- Λίγο νερό (αν χρειαστεί)
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχικά, κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα με όλα τα υλικά εκτός του ελαιόλαδου.
- Πλάθουμε στρογγυλά πλακουτσωτά κεφτεδάκια (Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό. Αν είναι πολύ αραιό το δένουμε με λίγο αλεύρι.).
- Τέλος, τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για μερικά λεπτά, ίσα ίσα να ροδίσει η επιφάνεια των κεφτέδων.
- Τους αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
- Οι ρεβιθοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι!
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Οι ρεβιθοκεφτέδες φαλάφελ σερβίρονται ζεστοί με γιαούρτι αν δεν νηστεύετε ή με μια αραιή σάλτσα που φτιάχνουμε χτυπώντας καλά 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι, με 4 κουταλιές της σούπας νερό(και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο προαιρετικά).
Advertisements
Advertisements