Αντί για τα κλασικά, βαριά σκορδόψωμα, φτιάξτε μικρούς κόμπους ζύμης με σκόρδο, παρμεζάνα και μυρωδικά που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Δείτε αναλυτικά πώς θα φτιάξετε τα αλμυρά μίνι κομπάκια.
Τι θα χρειαστείτε
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιάς
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 180-200 ml χλιαρό νερό
Για το μείγμα μυρωδικών:
- 60 ml η 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 75 γρ. ή 3/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ
Τι πρέπει να κάνετε:
Βήμα 1ο
Φτιάξτε πρώτα τη ζύμη. Προσθέστε στα στεγνά υλικά σιγά-σιγά το χλιαρό νερό και πλάθετε καλά μέχρι να γίνει το ζυμάρι ομοιόμορφο.
Αφήστε για 30 λεπτά το ζυμάρι να «ξεκουραστεί» σκεπασμένο σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού.
Βήμα 2ο
Με έναν πλάστη, «ανοίξτε» το ζυμάρι.
Βήμα 3ο
Κόψτε το σε λωρίδες.
Τυλίξτε την κάθε λωρίδα γύρω από τα δάχτυλά σας και σχηματίστε μικρά κομπάκια.
Βήμα 4ο
Ψήστε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 5ο
Όση ώρα ψήνονται, βάλτε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο στο μούλτι να πολτοποιηθούν καλά.
Βήμα 6ο
Μόλις βγουν τα κομπάκια από τον φούρνο, βάλτε τα σε ένα βαθύ μπολ και περιχύστε τα σιγά σιγά με το μείγμα μυρωδικών, ανακατεύοντας με δυο κουτάλες για να πάει παντού.
Ενδέχεται να μη χρειαστεί όλο το μείγμα –δείτε το!
Βήμα 7ο
Τέλος, ρίξτε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μια τελευταία φορά.
Συνοδεύουν κάθε γεύμα και είναι πεντανόστιμα!
Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ
Της Μαριαλένας Τερζή